Van Heek Medical loopt hard!

Petronel Schampers (45) Accountmanager BtB markt
Ongeveer acht jaar geleden ben ik begonnen met hardlopen. Na jarenlang getennist te hebben, zocht ik een nieuwe uitdaging in het hardlopen. Je bent lekker in de buitenlucht aan het sporten en het is een mooie uitdaging waarbij je de lat voor jezelf steeds hoger kan leggen. Ik was al blij met mijn eerste vijf kilometer die ik achter elkaar kon rennen zonder ook maar één moment te hoeven wandelen. Die grens ging ik iedere keer verleggen, iedere keer weer een kilometer of wat erbij, totdat ik 20-25 kilometer kon hardlopen. Momenteel loop ik twee á drie keer per week hard bij een atletiekvereniging, per training loop ik gemiddeld tien kilometer. Ik ben begonnen op de verharde weg, maar merkte al snel dat het bos mijn voorkeur kreeg. Het geeft mij een mate van vrijheid, de mooie natuur, de stilte, de heuvels, de onverharde smalle paden en vooral de uitdaging die je met jezelf aangaat. Iedere zaterdagmorgen zijn we dan ook met een groep te vinden in het gebied Reichswald/St. Jansberg/Milsbeek, waarbij prestatie belangrijk is maar ook de gezelligheid zeker een rol speelt. In het verleden heb ik al eens de halve Marathon van Eindhoven gelopen, twee maal de 7 Heuvelenloop, de Sallandtrail van 27 kilometer en de Fisherman Strongmen Run. De wedstrijden die ik dit jaar op het programma heb staan zijn: de Caubergtrail en de Chamonix, tien kilometer met behoorlijk wat hoogtemeters. Daarnaast zit ik in de organisatie van de Ketelwaldtrail die we dit jaar voor de derde keer organiseren. Tijdens de Ketelwaldtrail krijgen de 550 deelnemers de keuze uit drie afstanden: 11, 17 en 33 kilometer. Het parcours brengt de deelnemers over heuvels, smalle paden, oneffenheden en modder. De komende jaren wil ik vooral met plezier blijven lopen, wil ik genieten en geen blessures oplopen. Misschien ga ik in de toekomst ooit nog eens een marathon lopen.

Sandra in ’t Groen (44) Adviserend Verpleegkundige
Vanaf mijn twintigste loop ik al hard, gemiddeld loop ik ongeveer zes tot zeven kilometer gedurende twee á drie keer per week. Met hardlopen ben je lekker buiten bezig en zowel met zonneschijn als regen is het iedere keer weer genieten. Muziek in de oren, verstand op nul en gaan. De voldoening na het hardlopen, daar doe ik het voor. En dat is erg verslavend! Wanneer ik meer of langer wil gaan hardlopen krijg ik altijd blessures, mijn ’’oude’’ lijf kan niet meer dan dit. De verste afstand die ik ooit hard gelopen heb is dertien kilometer. Iets minder hard maar wel een stukje verder dan dit is de Kennedymars die ik heb gelopen. Deze 80 kilometer was erg bijzonder om mee te maken. De start was ‘s avonds om 22.00 uur in Someren en de andere dag om 15.30 uur was ik bij de finish. Dat jaar was het erg warm en hierdoor waren er veel uitvallers. Mensen stonden zelfs met natte sponsen langs de weg. De laatste vijf kilometer kreeg ik een zweepslag in mijn kuit, zeer pijnlijk maar doorgaan was mijn motto. Het is gewoon heel simpel: Je zet je ene been voor je andere, hoe moeilijk kan het zijn?! Heel graag wil ik nog eens voor het kankerfonds rennen, mijn vader is recentelijk overleden aan deze verschrikkelijke ziekte en hier wil ik me graag voor inspannen!

Cliff van Hoek (54) Hoofd Magazijn
Een kleine drie jaar geleden ben ik naast het mountainbiken en wielrennen ook begonnen met hardlopen. Dit doe ik voor mijn plezier en het op peil houden van mijn conditie. Het hardlopen in de vroege ochtend is geweldig, een frisse lucht, konijnen links van me en in de verte staat een ree. Ik vind het mooi om zo mijn dag te beginnen. Nadat ik Evy op mijn mp3 speler heb gezet ben ik begonnen met lopen. Evy leert potentiële hardlopers om in een periode van tien weken, van nul tot vijf kilometer hard te lopen. Ik ben gestart met gewoon lopen, gevolgd door één minuut hardlopen, weer rustig lopen en weer éen minuut hardlopen enz. Mijn doel was destijds dat ik ’s ochtends vroeg in de bossen rond Overloon nog voor het werk vijf kilometer kon hardlopen. Na drie weken kreeg ik last van mijn kuiten en kon ik niet verder, na enkele weken rust en een aantal bezoeken aan de fysiotherapeut kon ik mijn training weer hervatten. Na drie maanden kon ik vijf kilometer hardlopen binnen 40 minuten, mijn doel heb ik met veel plezier behaald. Dit smaakte naar meer, ik wilde wel verder dan vijf kilometer lopen, zoals ik al vaak hoorde kan ik inmiddels ook zelf bevestigen: hardlopen wordt een verslaving! Tijdens de Singelloop in Venray, liep ik mijn eerste wedstrijd over vijf kilometer. Daarna liep ik de tien kilometer tijdens de Kleffen loop in Overloon net onder het uur, dat was voor mij weer grensverleggend. Na twee jaar en inmiddels tal van tien kilometers hardlopen verder hoorde ik van collega Allard Bas dat hij in het weekend 28 kilometer had hardgelopen. 28 kilometer! Dat was wel even iets anders, ik heb ergens de boot gemist dacht ik. Allard Bas liep al die tijd al bij Run For Health, een hardloop vereniging in Venray. Op 1 november 2015 ben ik ook lid geworden van Run For Health. Wekelijks ga ik nu drie keer hardlopen, twee keer per week zo’n vijf tot negen kilometer en op zaterdag variëren de afstanden tussen de tien en de twintig kilometer. In februari liep ik 22 kilometer, mijn verste afstand tot nog toe. Met je juiste training kom je dus ver, heel ver… Nadat ik de tien kilometer tijdens de Venloop met een persoonlijk record van 55:13 is mijn volgende doelstelling de halve marathon (21 kilometer). Wellicht dat ik zelfs nog een marathon ga lopen in de toekomst. Bovenal wil ik plezier beleven aan het hardlopen zoals ik dat de afgelopen drie jaar heb gehad.

Allard-Bas Gijsbers (47) Voorraadbeheer
Ik loop sinds twee jaar bij Run For Health. Het hardlopen zorgt ervoor dat ik op gewicht blijf en tevens mijn conditie op peil kan houden. Daarnaast is het voor mij een goed middel om mijn geest leeg te maken. Vanwege deze redenen heb ik me aangemeld bij Run For Health. Dit is een vereniging die ongeveer tien jaar geleden is opgericht om gezond bezig te zijn met hardlopen. De vereniging is begonnen met zes mensen. Nu, tien jaar later, lopen er ongeveer 300 mensen en heeft de oprichter er zijn werk/hobby van kunnen maken. Hij heeft sub trainers aangesteld zodat mensen zowel voor, tijdens en na het hardlopen goed begeleid worden. Er zijn in de week negen mogelijkheden om hard te lopen. Van maandag t/m zondag kun je zowel ’s morgens als ’s avonds hardlopen op verharde en/of onverharde wegen. Je kunt hierbij kiezen uit verschillende routes en afstanden welke zijn uitgezet middels pionnen in verschillende kleuren. De startpunten zijn wekelijks op een andere locatie in en rond de dorpen van Venray. Het is heel afwisselend, een leuke manier om je streek te leren kennen. Zelf loop ik drie keer per week hard, maandag en dinsdag heb ik een interval training variërend tussen de vijf en acht kilometer. Op zaterdag loop ik afstanden tussen de 10 en 29 kilometer. Inmiddels heb ik al twee keer deelgenomen aan de Venloop, in 2015 heb ik tien kilometer afgelegd en dit jaar de 21 kilometer. Mijn doel is om de Marathon van Rotterdam in 2017 binnen de 4.00 uur uit te lopen. Hiervoor heb ik nog wat trainingsuren nodig, die ik de komende tijd met veel plezier ga maken!